Clicker training voor beginners: Tips om aan de slag

By | mei 27, 2015

Clicker training voor beginners: Tips om aan de slag

Clicker training voor beginners is vooral één ding: Verwacht niet te veel van hetzelfde en uw hond, maar beginnen met de eenvoudige dingen. Deze tips kunnen u helpen de slag te gaan in de trainingsmethode.

Clicker training voor beginners: Eerst oefen je met traktaties en clickers - Foto: Shutterstock / Tina Rencelj

De clicker voor beginners begint in eerste instantie zonder uw hond: je moet eerst, maar de praktijk werkt de clicker model vooral de juiste timing. Alleen dan doet de hond training met clicker helemaal. De viervoeters hebben de typische “klik-klak” hoort het juiste moment, zodat ze eigenlijk koppelen aan het gewenste gedrag.

Belangrijke tip dus: Om uw hond niet verkeerd gedrag te leren, moet je niet beginnen met oefenen voordat je de juiste timing op.

Maak klik voor beloning: clicker voor beginners

Een cruciale rol in de klikker voor beginners is om klikkend geluid vast als beloning signaal. Uw hond moet begrijpen dat de klik is het teken dat hij iets goed gedaan heeft. Tip: De eenvoudigste manier om dit te bereiken, als je dit oefenen met lekkernijen.

Oefening met traktaties en clickers

Een mogelijke oefening: Houd twee gesloten uitgestrekte handen in de richting van Hundeschnauze. Een hand is leeg, in de andere is er het traktatie. Natuurlijk, je favoriete geuren, die het object van verlangen. Hij liet het alleen verkregen wanneer hij uitlogt van deze hand en in plaats daarvan draait om de lege hand. Zodra het doet, drukte een tweede persoon de clicker en legt de traktatie. De hond leert dat een bepaald gedrag met voedsel – en een klikkend geluid – wordt beloond.

Tip: Houd de korte oefeningen

Oefening baart kunst. Dit geldt ook voor de klikker voor beginners. Opmerking. De tip en houd het kort de oefeningen zo niet om uw hond te overweldigen Geleidelijk kan je het moeilijk maken om te oefenen: Houd de traktatie keer in één richting en soms ook in de andere hand. Of heb je om het te houden door twee verschillende mensen. Het is belangrijk dat u altijd klikken op het juiste moment, namelijk wanneer je hond snuffelt aan de lege hand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *