Hond blaft naar andere honden: Wat kunt u doen?

By | mei 18, 2015

Hond blaft naar andere honden: Wat kunt u doen?

Als uw hond blaft bij elke ontmoeting met andere viervoeter, vooral wanneer op de  lijn  , is dat nogal een last kan zijn. Met geduld, kan vrede en soevereiniteit uw huisdier dit gedrag spenen .

Veel een hond heeft een van zijn collega schors - Foto: Shutterstock / dogboxstudio

Een hond die continu blaft als hij voldoet aan de andere honden, kunnen verschillende redenen voor hebben. Maar het grootste deel van het blaffen is een teken dat uw huisdier is onwel. Daarom moet je kalm blijven in ieder geval, om niet met hem verder te verwarren.

Waarom een ​​hond op een bijeenkomst met andere honden blaffen

Als honden blaffen, proberen ze de menselijke taal te imiteren. Een hond blaft een soortgenoten, ziet hij geen andere manier om jezelf te uiten als een regel.Bijvoorbeeld, omdat hij door een riem in zijn hondengedrag wordt verhinderd om te communiceren door middel van lichaamstaal.

Kunnen honden snuffelen en de hond soort niet de andere viervoeters weten leren ze reageren soms onzeker, bang of boos agressief. Die zich kan manifesteren in het feit dat het dier blaffen.

Onderwijs Tips: blaffende honden rustig

Oefen met de ontmoeting van uw hond met zijn medemensen zonder leiband – maar alleen op geschikte, veilige plaatsen. Dit kunt u ook doen preventief, zodat uw viervoeter niet blaffen zelfs op een leiband. Hij blaft nog steeds bij het zien van andere honden als je uit te gaan voor een wandeling met hem, niet beginnen te mopperen.Uw huisdier denkt dan ook keffen. Blijf kalm en vol vertrouwen en in plaats daarvan gaan resoluut aan de andere hond over.

Het kan echter gebeuren, dat dit niet alleen. In dit geval moet je hem geven deopdracht “vrede!” en leert hem terwijl voorzichtig maar stevig vast te houden de snuit – net genoeg, zodat hij kan niet meer blaffen. Zodra hij is rustig, los je grip, en beloon hem enthousiast. Een smakelijke traktatie als beloning biedt zelf ook. Zou hij echter opnieuw beginnen te blaffen, herhaal de oefening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *