Jaloezie bij honden: Hoe het wordt geproduceerd

By | mei 23, 2015

Jaloezie bij honden: Hoe het wordt geproduceerd

Jaloezie bij honden treedt meestal wanneer verschillende dieren leven in een huishouden, en waartussen de rangschikking is niet vrijgegeven. Vooral dominante rassen zijn meer vatbaar voor jaloezie, net als honden die afkomstig zijn uit hetzelfde nest. 

Jaloezie bij honden is meestal een geval van onverklaarbare ranking - Foto: Shutterstock / Macgyverhh

Jaloezie bij honden is een netelige kwestie voor de eigenaar van Zankhähne. Met name door het gedrag van mensen, maar het wordt meestal alleen veroorzaakt althans geïntensiveerd. Dit gebeurt meestal onbewust:

Jaloezie bij honden – wat eigenlijk?

De aandacht van Herrchens, voedsel, speelgoed, of Roost: Al deze dingen zijn waarover twee of meer honden die samen wonen, hebben unaniem te zijn. Wie zal de overhand te winnen in geval van twijfel, verduidelijken de dieren uitsluitend onderling, waarin ze de hiërarchie bepalen.

Een meester, die probeert geschil te beslechten, interfereert met woorden of gebaren, één van de twee dieren comfort, verdedigen of te prijzen, verergerde de problemen tussen de twee en kan ervoor zorgen dat jaloezie ontstaat. Dus onthoud: Honden zijn lastdieren en is altijd de baas!

Wat eigenaar bedoelt het goed en is geschikt voor honden vals

Is de hiërarchie tussen de honden eens verduidelijkt, kleine conflicten op te lossen meestal snel. Het probleem ontstaat als de eigenaar zorgt ervoor dat het altijd opnieuw gevochten. Dit kan al ontstaan ​​door eenvoudige misverstanden in de communicatie tussen mens en dier.

Een case study: de streling lagere-ranking hond en plots beslist de rang hoger is dat hij nu uit. Hij duwt zich tussen en verkoopt de andere. Ook als je rang de Tweede ooit zo jammer voor: het bij laten. Als je nu met de schelden een hond en het comfort van de andere, de lagere-ranking zal het later voelt en om de strijd weer, waarin hij toch zal verliezen melden.

Dit betekent niet dat je helemaal uit moet blijven: u bent verantwoordelijk voor de gelijke behandeling van de hond, een goede zijn hond opleiding , welzijn en voor de twee mogelijke unceremoniously fysiek worden gescheiden voor een korte tijd als te gewelddadig geschil, totdat tempert hebben gekalmeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *