Om een ​​Komondor opvoeden

By | mei 21, 2015

Om een ​​Komondor opvoeden

De Komondor kan heel eigenzinnig zijn, daarom de juiste opvoeding van de trouwe viervoeter is belangrijk. Hier wordt gevraagd vooral consistentie en empathie.

Het onderwijs van Komondors is vooral voor ervaren hondenbezitters - Foto: Shutterstock / Marcel Jancovic

De Hongaarse Komondor Herdershond is over het algemeen vastgesteld op zijn verzorger. Wanneer onderwijs dus je moet vooral trainen, hoe hij omgaat met vreemden. Zijn karakter maakt hem onbekenden tegenovergestelde namelijk zeer sceptisch en argwanend.

Tips voor het onderwijs

Het eigenzinnige karakter van de hond maakt het moeilijker om te onderwijzen dan, zeg, een Duitse herder . A “dressing” is niet mogelijk als Komondor – u moet in gedachten houden in ieder geval, als u denkt over de aanschaf van een van deze schapen honden.

Dat is uiteraard een consistente training deze viervoetige geen vrucht zullen dragen.Het is belangrijk dat je betrokken bij zijn karakter krijgen: Hongaarse herdershond is zeer intelligent – kan hij niet voor de gek houden. Oefen geduld als je hem geven eencommando moet leren – maar je blijft absoluut op de bal.

Komondor: passie waakhond

De Komondor is een uitstekende waakhond omdat hij toont tegenover vreemden grote weigering. Maar als hij is om de rol van de familie hond in huis te nemen, is het belangrijk in de opvoeding die hij leert zijn plaats in het peloton is. Breng hem in ieder geval, dat hij niet luid blaffen bij elke ring aan de deur. Begin met deze basisregels best al op de puppy leeftijd – hoe ouder de hond is, hoe moeilijker het kan zijn om hem zo’n etiquette te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *