Puppy socialisatie: Tips voor hondenbezitters

By | mei 19, 2015

Puppy socialisatie: Tips voor hondenbezitters

Het gedrag van de eigenaar van de hond speelt een belangrijke rol in de socialisatie van een pup. Hij is het die de veiligheid geeft aan de kleine viervoetige vrienden en zorgvuldig begeleid hem door deze belangrijke en spannende tijd in zijn leven. Met een paar tips die nog beter werkt.

In de socialisatie en positieve versterking beloning mag niet ontbreken - Foto: Shutterstock / iVangelos

Tijdens de socialisatie, is het eerst belangrijk om te overwegen in welke situaties van het dagelijkse leven van de hond later moet worden overgelaten – bijvoorbeeld bij het ​​ontmoeten van andere honden , tijdens het wandelen in de stad of op de bus en trein reizen . Deze dingen moeten worden beoefend in de socialisatie fase – speelt niet alleen het gedrag van de jonge hond, maar ook de eigenaar een belangrijke rol.

Socialisatie van de puppies : kalm blijven is belangrijk

Het merendeel van de hondenbezitters is net zo enthousiast als zijn kleine pup, als het gaat om de eerste oefening tours. Hij moet laten op zo weinig mogelijk. De sereniteit van de eigenaar is een belangrijke pijler voor een jonge hond en hem helpen om de situatie zo nauwkeurig zo gevaarlijk als het is te beoordelen.

In plaats van het troosten van de hond en misschien verwarrend, aan te moedigen en lof hem in een nieuwe situatie. Als hij is bezorgd, kan je hem soms af te leiden met een stuk speelgoed – het belangrijkste is dat hij gaat met goede ervaringen uit de praktijk. Hoe meer ontspannen je blijft, hoe meer ontspannen zal waarschijnlijk graag haar kleine hond.

Positief denken en verbergen milieu

Om te mogen bezitten, het helpt veel hondeneigenaren te richten op een positieve houding ten opzichte van het milieu. Als er iets onverwachts gebeurt, moet het gewoon worden beschouwd als een oefening – en elke vorm van lichaamsbeweging is goed, natuurlijk! Vaak zal het zeer nuttig zijn om de mensen rondom hem zoveel mogelijk te verbergen.

Zelfs als iemand op zoek is naar de hond opleiding, mag niet in strijd zijn verleiden of niet zeker bent dat. Kalm, koel en betrouwbaar blijven is erg belangrijk in elke situatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *