Voordelen van de Clicker met hond

By | mei 27, 2015

Voordelen van de Clicker met hond

Clicker training met honden kunnen voordelen boven andere trainingsmethoden vormen. Die ze zijn, kan hier worden gevonden.

Clicker training is een ontspannen trainingsmethode voor zowel hond en eigenaar - Foto: Shutterstock / Solovyova Lyudmyla

De voordelen van de hond opleiding met Clicker zijn onder andere in de vele toepassingsmogelijkheden. Zowel professionals en leken in staat zijn om hun viervoetige vrienden te vormen met deze methode.

Voor het beroep van gedragstherapeuten clicker heeft nog andere voordelen met honden. Ze werken vaak met onaangepaste dieren die je absoluut niet willen worden aangeraakt of worden geaaid. Van voordeel clicker dier therapeut, want hier is er geen direct fysiek contact nodig. Zo verlegen honden voelen zich niet bedreigd en het risico van letsel kan worden geminimaliseerd.

Voordelen: Effectief leren met clicker

Veel voorstanders van hond opleiding met Clicker rapport dat de opleiding voordelen boven andere methoden biedt, omdat honden zijn hier om effectiever te leren. Dit moet met name worden de beloning principe: je hond leert dat een bepaald gedrag heeft positieve gevolgen, zal hij zijn om dit te herhalen.

Omgekeerd Hoewel door straf een vergelijkbaar effect kan bereiken: De hond vreest negatieve gevolgen als hij zet een bepaald gedrag op de dag – en nalaat dit met consistente en directe straf. Echter, de volgelingen van de Clicker opmerking dat de hond zou dan in een stressvolle situatie, en benadrukte het leereffect zou aanzienlijk lager zijn.

Hond wordt een probleem oplosser

Een van de andere voordelen van de Clicker met hond: Het stimuleert de creativiteit en stimuleert uw hond, om zelfstandig problemen op te lossen. Dit is al de clicker voor beginners duidelijk: In een oefening wil je hond een traktatie die je blijft verborgen in zijn hand te komen. Maar dit krijgt hij alleen als hij snuift in plaats van de lege hand – en het is ook beloond met een “klik-klak”. Dan moet de hond de eerste plaats komen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *