Waarom is het wanneer de hond blaft voortdurend?

By | mei 27, 2015

Waarom is het wanneer de hond blaft voortdurend?

Als de hond blaft voortdurend, dat is niet prettig voor de eigenaar van de hond en zijn medemens. Als je wilt onaangename gevolgen als een waarschuwing van het vastgoedbeheer te vermijden, wordt aangemoedigd om te proberen te achterhalen wat bezielt de viervoetige zijn gedrag.

Stressvolle voor eigenaar: Als de hond blaft voortdurend - afbeelding.  Shutterstock / dogboxstudio

Een hond die continu blaft, ‘zenuwen. Sommige viervoetige blaffen consequent als ze alleen zijn in het appartement, wat als deze overgaat of iemand loopt op de site, en wat als ze zien een andere hond. Maar waarom eigenlijk blaffen sommige dieren zo veel meer dan anderen?

Als de hond blaft voortdurend: Mogelijk ras voorwaardelijk

Vooral als je in een gehuurd appartement woont, moet u goed op de hoogte voordat het kopen van een hond over zijn ras-gerelateerde eigenschappen. Bij honden met een sterke guard of hoeden motoren en wat dat veel verlangen te reizen, is er alle kans dat ze de neiging om frequent blaffen en zijn niet geschikt voor het houden in een appartement met dunne muren.

De  Jack Russell Terrier , de Puc , de Spitz en de Duitse herder omvatten, bijvoorbeeld, naar de “spraakzaam” hondenrassen die niet aarzelen om merkbaar door te blaffen, de Labrador de neiging om dieren te verdoven.

Verveling of waakzaamheid als oorzaak van frequente blaffen

Een te klein appartement, te weinig afvoer, voortdurend alleen of te weinig werk voor hoofden laat de hond verveling, vooral als hij een quietschfideles temperament. Een mogelijke ventiel voor frustratie: Compulsive blaffen. De exacte oorzaak van het probleem moet worden gevonden en worden weggewerkt zo spoedig mogelijk.

Geblaf van waakzaamheid is vaak gekoppeld aan het ras van het dier of aan de ervaring, die hij heeft gemaakt. Als de hond blaft bij elk geluid in het huis dat kan zijn omdat hij heeft het instinct om zijn meester in het bloed te beschermen. Heeft hij een slechte ervaring en angsten vreemdelingen hadden, angst is waarschijnlijk de oorzaak van zijn geblaf.

Angst en onzekerheid: Veelvoorkomende oorzaken van constante geblaf

Onzeker en angstig honden blaffen naar alles wat ze niet weten. Ze maken lawaai, om zichzelf groot en sterk te maken en om hun omgeving te waarschuwen. Dergelijke honden soms niet bewust van het feit dat de eigenaar de baas, de situatie onder controle heeft en hem beschermen. Met een beetje training deze misvatting moet dan later “verduidelijkt”.

Zoals voor het ontdekken van de oorzaken kunnen aan de slag met deze kleine Bell-problemen, kijk op onze gids  honden de constante geblaf spenen: Om succes te hebben .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *