De kat is agressief naar mensen: Wat kunt u doen?

By | mei 27, 2015

De kat is agressief naar mensen: Wat kunt u doen?

Een kat die agressief reageert op de mens kan een groot probleem vormen.Met de juiste maatregelen kunnen echter worden gedragsproblemen zoals krabben en bijten in de meeste gevallen bevatten.

 De kat reageert agressief om mensen te waarschuwen - Foto: Shutterstock / turlakova

Vaak cat reageren agressief aan mensen, omdat het angstig of gestresst of omdat ze een slechte ervaring gehad. Maar zelfs als de Stubentiger zijn oorlogszuchtige gedragvaak niet zien een goede reden – een agressieve kat is een bedreiging, maar voor bedrijf, die niet bekend is met het huisdier, of voor kleine kinderen.Dienovereenkomstig is het belangrijk om goed te gaan met de agressiviteit van de kat.

Agressief naar mensen: afleiding kunnen helpen

Toegang tot de katteneigenaren om, kan het helpen af te leiden van de Stubentiger keer om aan te geven dat hij gelijk is aan de tonen van tanden of zijn klauwen uitstrekt. Dit werkt, bijvoorbeeld door het maken springen een harde rubberen bal op de vloer of een zacht speelgoed en neemt het gooit van zichzelf. Met een beetje geluk, de kat is haar aandacht voor het speelgoed besteden in plaats daarvan voor de mens aan te vallen.

Het kan ook helpen om de agressie van katten te verminderen met regelmatige intense periodes spel. Het is hier belangrijk om niet te worden geprovoceerd wanneer u contact de aanvallen van de kat tegen jezelf. Kleding gemaakt van dik materiaal en met lange armen en benen is verplicht.

Behandel de kat voorzichtig

In geen geval mag je raken een agressieve kat. Hooguit kan men het huisdier te straffen met een paar spatten van het water pistool of plantenspuit – dit helpt, maar meestal alleen als de kat laat hun agressie op de gordijnen of meubels en je kunt proberen om het gedrag met een conditionering te pakken. Anders, geduld en tact nodig.

Als de kat agressief ten opzichte van mensen wanneer zij proberen om beroerte of hoogbouw, moet men deze lieve respecteren en slechts zeer langzaam wennen het dier naar het menselijk contact, in plaats van provoceren onnodige aanvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *