Gebruikmaken waterpistool en spray fles met brutale katten?

By | mei 27, 2015

Gebruikmaken waterpistool en spray fles met brutale katten?

Vaak water pistool of spray fles worden aanbevolen als een middel van het onderwijs Cats. Maar katten hebben hun eigen geest en begrijpen van dit soort straf is niet altijd. Daarom zet de educatieve bedoelingen waterspetters slechts spaarzaam of probeer het gebruik van alternatieven.

Kun je katten houden met water pistool en spuit de eettafel?  - Shutterstock / Dirk Ott

Water ? Yuck! Zo denkt een aantal katten en daarom verschijnen waterpistool en spuit op het eerste gezicht als een praktisch middel voor katten onderwijs. Maar het water straf is echt geen goed tegen opstandige Stubentiger?

Straf met waterpistool kan averechts werken

Het probleem is dat katten niet altijd kunnen classificeren waarom ze bespat met het water pistool of spuitfles. In het slechtste geval, ze associëren deze onaangename ervaring met u en het vertrouwen te verliezen, krijgen misschien zelfs angst. Of katachtige vriend begrijpt niet dat ze werd gestraft omdat ze heeft sprong op de tafel, op behang of meubels of krassen op het tapijt geplast.

Zelfs als je snel te reageren, kan de kat gewoon bezig met iets anders te hebben wanneer ze ontmoette de waterstraal. Sommige ondeugende katten ook blij met de aandacht en zien het als een spel. Daarna verslechterde haar ongewenst gedrag.Waterpistool en spuitbus, economisch en exacte doses, soms ontmoedigen de kat uit iets verboden te doen. Er moet echter geen gewoonte. Het water pistool je moet ook heel zacht en vriendelijk set om niet in strijd met de Fellnase.

Wat kan worden gebruikt in plaats van een spuitfles

Gebruik in plaats van water pistool en spuit fles in katten Onderwijs meer eenvoudige commando’s en uw stem. Rebelse katten kunt u, bijvoorbeeld, met een “Nee” “Laat de”, bestraf “off” of “down”. Gebruik altijd hetzelfde commando en dezelfde, strenge toon en je zult niet te luid.

U kunt uw Stubentiger ook selecteren gedrag laten zien dat hij iets stompe moeten geven. Zet hem bijvoorbeeld met het commando “Down” weer van de tafel op de grond toen de viervoeter er moet niet omhoog gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *