Kat en baby aan elkaar gewend: tips

By | mei 27, 2015

Kat en baby aan elkaar gewend: tips

Katten zijn gewoontedieren – een baby als een nieuw familielid is een grote verandering voor hen. Wennen uw huisdier daarom voorzichtig om de baby en altijd zorg ervoor dat er voldoende zekerheid.

Een snelle controle op het nieuwe gezinslid: Deze kat maakt het tegen - Foto: Shutterstock / Alexander Timofeyev

Elke kat is anders: Sommige Stubentiger hebben geen interesse in baby’s. Ze zijn ze te luid en in totaal een beetje eng, zodat ze blijven weg van hen dierbaar zijn.Anderen zijn nieuwsgierig, willen de peuters te benaderen, ze kijken van dichtbij en snuiven. De kat eigenaar moet altijd met uw huisdier te blijven en zijn reacties van dichtbij te observeren.

De eerste ontmoetingen tussen kat en baby

Als kat en baby krijgen om elkaar te leren kennen, moet de persoon kalm blijven en stralen veiligheid. Dergelijke sereniteit voert meestal over aan de dieren, tijdens de spits kan ervoor zorgen dat de poes is onzeker en angstig.

Als de Samtpfote goed, moeten ze worden geprezen met zachte woorden en aaien.Wilt u liever weer terug te trekken, moet je natuurlijk: Weet niet uw huisdier dwingen dicht om nooit, maar laat ze zelf bepalen wanneer en hoe lang je te weten de baby wil je.

Tips voor een vreedzame coëxistentie

Sommige katten hebben de neiging om gewoon nieuwe familieleden over aan jaloezie – proberen om de opkomst te vermijden, door ook uw huisdier veel aandacht. Wanneer bezoekers komen naar uw baby kennen, dit moet ook uw gevoelige Stubentiger streelde keer over haar hoofd om hem te laten zien dat hij is ook belangrijk.

. Laat de kat en baby onbeheerd met elkaar en zorg ervoor dat uw huisdier altijd een ontsnapping, als het samen met de baby kat speelgoed en kat kom moeten worden geplaatst buiten het bereik van een kruipende kind – aan de ene kant om hygiënische redenen, aan de andere kant tot jaloezie te voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *