Sissend: verschillende betekenissen in Catspeak

By | mei 27, 2015

Sissend: verschillende betekenissen in Catspeak

Snorren, miauw, gekakel: De kat taal kent de meest uiteenlopende geluiden.Zelfs het gesis is een van hen – meestal is het dan om te horen als de kat is bang of voelt lastiggevallen.

"Tot hier en niet verder": Als katten sissen, afstand wordt aangekondigd - Foto: Shutterstock / digitalienspb

Zelfs zeer kleine katten kan sissen: Het vermogen is aangeboren voor hen. Het geluid is als een waarschuwing gebruikt voor een ander dier of een mens op afstand houden.Afhankelijk van de situatie, is het mogelijk dat een Samtpfote sist niet alleen, maar hun ongenoegen met hackles verhoogd, een mogul, grote oren, huilen of huilen uitdrukt.

Waarom sissend katten?

In de meeste gevallen is de situatie zelfs licht werpen op de reden sist een Stubentiger. Angst is een veel voorkomende oorzaak: Dit kan worden veroorzaakt door een ander dier, een mens of een bepaalde situatie. Het gesis van de toegepaste kat zou nu hun grenzen te laten zien en aan te geven: “tot hier en niet verder”.

Zal in de strijd een soortgenoten worden gebracht, gesignaleerd een boze kat sissend via deze ook. Andere mogelijke oorzaken van de boze sisklanken zijn van stress of pijn. De vertederende Fellnase kan uiten door gesis dat ze bang is voor de dierenartsof de houder heeft haar pijn met de toevallige schop in de staart.

Houd afstand wordt aangekondigd

Bij katten sissen, kennen hun tegenhangers heel goed wat dat betekent: Het is tijd voor een retraite, tenzij je wilt een hark of een hapje te riskeren. Man Ook moet de limiet die een kat door zijn sissende zou signaleren respecteren. Hij mag niet meer aanraken, maar een beetje te laten rusten.

Niet schelden je Stubentiger als je sissend op. Deze spanning zou waarschijnlijk alleen maar verergeren. Natuurlijk kunt u maar uw comfort opgewonden huisdier als het bang is of pijn. Zacht, liefdevolle woorden kalmeren de kat meestal snel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *