Voor katteneigenaren: Vier tips om te krabben meubels

By | juni 8, 2015

Voor katteneigenaren: Vier tips om te krabben meubels

Stubentiger die hun klauwen scherpen op meubels, zijn niet ongewoon. Maar wat kun je eigenlijk doen? Een video tutorial behandelt deze vraag en toont vier praktische en eenvoudige tips die u kunt gebruiken uw geliefde kat spenen het ongewenste gedrag op een zachte manier.

Tip 1

De eerste tip is simpel: Een krassen raad moet de kat uit de gewilde meubels af te leiden en te brengen naar andere gedachten. Om de kat te laten wennen aan het, het populaire speeltje dat u eerst met kattenkruid strooi. Eén of twee van deze speeltjes, die zijn opgezet in de woonkamer of in andere “probleemgebieden”, moet binnenkort laten positieve effecten.

Tip 2

Simpel maar effectief: “Nee” zeggen. En elke keer dat je speelse Stubentiger busies zich op het meubilair. Op het bevel tot actie: Haal uw kat onmiddellijk haar krabben board of, als alternatief, een krabpaal , omdat ze zich kunnen vermaken met hun zoete poten naar hartelust en moet snel beseffen waar de juiste plaats voor de klauw slijpen is.

Tip 3 en 4: Eigen zone en een goede behandeling voor uw kat

Tip 3

Elke kat moet zijn eigen ruimte om te slijpen klauw te hebben. Of het is een bijzonder aantrekkelijke stoel of een krabpaal als ze ergens kunnen schrapen en altijd te horen krijgt “Nee”, zal uw kat vrijwel zeker negeren en doen het tegenovergestelde van het gewenste gedrag.

Vermijd kleine en wankele krabpalen. Investeer in een stevig, duurzaam, vertrouwenwekkende krabpaal voor uw huisdieren en dat hij het gebruikt vaak en graag.

Tip 4

Eenvoudig, maar belangrijk: goed te behandelen uw kat. Katten zijn complex en zeer gevoelige dieren, worden de eigenaar van twee katten in de video. Als ze voelen zich onzeker en angstig, hebben ze de neiging om het gedrag ongehoorzaam en op uw commando’s te negeren. Verwen uw kat liefdevol en respectvol, om hen meer ontvankelijk voor uw trainingsmethoden maken.

En bijzonder mag nooit opgelegd door kracht, de makers van de video aan het einde worden beschouwd. Maar dat is natuurlijk een kwestie van cursus voor kattenliefhebbers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *