Agressief gedrag bij honden: Mogelijke oorzaken

By | juli 8, 2015

Agressief gedrag bij honden: Mogelijke oorzaken

Agressief gedrag bij honden kan zijn tegen mensen, tegen andere honden , of zelfs het opzetten van dingen. De oorzaken van agressie kan heel anders.

Slechte opvoeding of slechte ervaring: agressie kan vele oorzaken hebben - Foto: Shutterstock / saasemen

Agressief gedrag is zelden aangeboren. Vaak heeft het te maken met de valse onderwijs: De eigenaren waren op verschillende punten te slordig, te hard of te inconsistent met hun huisdieren en hebben het gedrag bijgebracht zo. Echter, andere oorzaken hebben.

Onzekerheid en angst als oorzaak van agressie

Onzekerheid en angst kan leiden tot een viervoeter in bepaalde situaties reageert getemperd en boos. Vaak zijn deze angsten resulteren ook vanuit het onderwijs of voortvloeiend uit de onzekerheid van de eigenaar van de hond. Het dier op de zijkant van zijn meester niet veilig voelen, kan het beginnen te uncharacteristically gedragen tijdens het spelen in kleine schermutselingen en ontmoetingen met andere honden.

Angst voor honden, voor mensen of bepaalde dingen kunnen Fellnase uiteraard ook door de slechte ervaringen te verwerven. Wie heeft er een hond uit het asiel genomen of uit het buitenland, vaak niet weten wat zijn viervoeter alles heeft gezien, en hoe zijnangst kunnen worden gecreëerd, waarvan hij weet hoe om zich te verdedigen alleen door zijn agressieve gedrag.

Bewaking en beschermende instinct, onjuiste woonomstandigheden of ziekte

Een sterke bewaker en beschermende instinct kan ook leiden tot een hond agressief is. Dit gevaar is vooral wanneer de hond opleiding en socialisatie niet heeft gewerkt.De viervoeter is denken in bepaalde situaties, met aan de eigenaar te beschermen en neemt de overhand – die zeer gevaarlijk kan zijn.

Bovendien kunnen ziekte of pijn veroorzaakt agressie in honden. Is vooral duidelijk deze zaak, als de hond gromt of bijt, bij aanraking op een bepaalde locatie.

Bovendien, aanleiding geven tot agressie slechte woonomstandigheden. Onvoldoende capaciteit, gift of beweging om ervoor te zorgen dat het dier is gewoon niet goed gaat, wat vrij kunnen uitdrukken in negatief gedrag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *