Als de hond poaches: Wat u kunt doen

By | juni 10, 2015

Als de hond poaches: Wat u kunt doen

Als een hond is gevoelig voor stroperij, dat is een grote uitdaging voor de eigenaar. Omdat de drang, plotseling achter vermeende prooi om hier te racen, kan snel gevaarlijk te worden – niet alleen voor de dieren of zelfs mensen die achter de hond, maar ook voor zichzelf.

Voor een hond is het bos vol verlokkingen - Foto: Shutterstock / Dora Zett

Als een hond stroperij, kan het gebeuren dat hij plotseling begint te draaien om een ​​konijn of andere kleine dieren te jagen. Deze sterke jachtinstinct hij meestal niet schelen waar hij loopt – en eindigt in het slechtste geval, bijvoorbeeld, aan een drukke weg. Als uw hond niet te se aangepast aan jachthond, het is belangrijk voor alle betrokkenen dat je hem dergelijk gedrag spenen.

Als de hond poaches: Goed onderwijs is de alfa en omega

Als uw hond poaches, moet u haar pedagogische aanpak het beste met een goede hond trainer of een hondenschool. Maakt niet uit waar u op zoek naar professionele ondersteuning: De professionals moet zeker hebben ervaring met honden. Een viervoeters met jachtinstinct heeft om goed te luisteren naar u en altijd goed voor u.Het is niet gemakkelijk om een hond die uw bevel te allen tijde voorrang te leren – zelfs als hij net heeft ontdekt dat er een konijn op de horizon. Zolang dat niet werkt, moet je niet zonder de viervoeters ook leiband lopen.

Afleiding en het gebruik van de viervoeters

Wildert uw hond, moet je over het algemeen altijd goed in het oog houden. Idealiter u al potentiële prooi voordat hij doet, en linnengoed te sporen op uw hond voordat hij komt in verzoeking. Als uw viervoetige vrienden ook bij u thuis, bijvoorbeeld, in de tuin, veel beweging is, is het zinvol, het land te worden omringd door een hoog hek.Dus kan hij niet ontsnappen, als een passerende dier wekt zijn jachtinstinct.

Ook Leid je hond zo veel mogelijk uit je hem powern out goed, dus hij heeft geen verlangen en meer dwingen om te jagen. Zoek en verbergen van games zijn perfect voor dit en maken de wandeling samen gelijk veel interessanter. Bovendien, u met regelmatige hondensport dat uw hond zowel mentaal als fysiek is vereist – konijn, fazant of zelfs herten zijn dan snel maar half zo interessant.

U kunt er ook voor zorgen dat je niet hoeft te gelden totdat onderwijs en werkgelegenheid technieken – bijvoorbeeld door goed na te denken voordat de aanschaf van een hond, wat het ras van de hond heeft niet zo sterk jachtinstinct.

Verschillende honden en hun jachtinstinct

Als u woont in de buurt van het bos, waar de haas, egel en Co. fladderen heen en weer, net als honden zijn Weimaraner , Münsterländer of Setter constante verleidingen. Zo’n viervoeter om goed op te voeden en houd de juiste omstandigheden, is dus moeilijk. Met een hond, die alleen een lage jachtinstinct, heb je het, hoe klein ook. Honden zoals de Maltese , de Cavalier King Charles Spaniel , ofmops zijn voorbeelden van rassen die weinig interesse in over roaming vrij dieren hebben: Ze zijn meestal comfortabel en betrouwbare metgezel in de bossen en velden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *