Houderij en verzorging: Berner sennenhond

By | september 22, 2015

De Berner Sennenhond wordt beschouwd als slim, vriendelijk en goedmoedig.Dit maakt de houding van de grote viervoeter relatief eenvoudig – als je genoeg tijd en ruimte voor hem te hebben.

Tijd, ruimte en veel beweging: Dit is belangrijk voor de houding van de Berner Sennen Honden - Foto: rebeccaashworth

De lieve Berner Sennenhond is vooral geschikt voor de houding met veel ruimte. Een klein appartement in de stad is niet bedoeld voor grote herdershond. Want hij is erg knap, moet hij worden overgelaten alleen al in geen geval de hele dag. Kinderen hij houdt erg veel – vooral dankzij zijn goedmoedig en geduldig van aard. Daarom is de houding zoals familie hond ideaal voor hem.

Tips voor entertainment: Besteed aandacht aan uw gewrichten

In het midden van de actie te zijn, is het grootst voor de Berner Sennenhond. Hij is ook net buiten: hij werd gefokt in de Zwitserse Alpen, kan het koudere temperaturen beter dan heel hoog te weerstaan. Spelen, ravotten en lange wandelingen hij houdt.Echter, je moet voorzichtig zijn met zijn activiteit: Net als de meeste grote rassenvatbaar zelfs deze viervoeters aan gewrichtsproblemen.

Andere typische ziekten die vertegenwoordigers van deze race hebben vaak zijn nieren en kanker. De gemiddelde leeftijd van deze honden is relatief laag in vergelijking met andere: ze zijn vaak alleen tussen zeven en negen jaar oud.

Berner Sennenhond: Hoe zijn vacht te behouden

De langharige vacht van dit dier is relatief dure zorg. Je moet de Berner Sennenhond noodzakelijkerwijs herhaaldelijk gebruik borstelen in de week, zodat los dode haren en de vacht niet paren als dat. Je moet bereid zijn met de overname van deze hond die veel van haar verliezen tijdens de rui.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *