Kies snuit: Perfecte pasvorm is belangrijk

By | juni 10, 2015

Kies snuit: Perfecte pasvorm is belangrijk

Als uw hond een muilkorf moet dragen, moet je langzaam en geduldig te zijn gebruikt om de ongebruikelijke accessoire en natuurlijk kies een model dat hem perfect past. Met de juiste keuze van factoren een rol spelen.

Stabiele, niet te dicht en niet te ver: Een muilkorf moeten perfect passen - Foto: Shutterstock / Olga Rosi

Een muilkorf is wennen aan een beperking van de hond. Of hij heeft een tijdelijke of lange termijn slijtage is: Het is belangrijk dat u uw hond te dragen zo aangenaam mogelijk te maken. De hoofdregel is: De snuit moet perfect zitten.

Genoeg ruimte voor de snuit van de hond is belangrijk

Past een muilkorf niet juist dat kan voor de hond ernstige gevolgen hebben. Als het te strak of verkeerd geslepen, hem liet hij pijn en maakt het onmogelijk te hijgen, of in het slechtste geval drinkwater het. Om deze reden moet de kooi past overal strak aan.Hij moet laten snuit en neus genoeg ruimte om een ​​kussen over je neus te hebben en niet op op het puntje van de neus. Hierbij is van belang aan het vooreinde van de korf, een afstand van ongeveer een centimeter aan de neus. Veel modellen zijn ook ergonomisch ontworpen en kan worden aangepast op de lengte van de snuit hond.

Kies een stabiele en veilige snuit

Ook te ver moet een muilkorf als de hond hem kan strippen, die bijzonder gevaarlijk kan zijn in een vicieuze viervoeters niet. Daarom aandacht besteden aan hoogwaardige afwerking en stabiele sluitingen: metalen gespen houden meer dan zijn voorzien van kunststof sluitingen en beter geschikt voor agressieve, gevaarlijke honden normaal. Je moet altijd absoluut zeker van dat noch de snuit zelf noch de sluitingen schrobben op de huid van de hond.

Hoewel een geschikte snuit gemakkelijk en comfortabel te dragen zijn, maar in geval van nood te voorkomen zijn rooster met honderd procent zekerheid dat de hond mens of dier beet kan.

Voor dagelijks gebruik of in tussen?

Er snuiten leer, plastic, nylon en metaal. Vorm, vakmanschap en kwaliteit ook variëren enorm. Die zelden voor zijn hond moet de mand, bijvoorbeeld omdat het reizen per trein in een bepaalde regio gemuilkorfd heerst, krijgt op goed met een eenvoudige, low-cost versie van plastic. Deze moeten natuurlijk goed passen en worden opgevuld.

Als uw huisdier andere mensen en dieren daadwerkelijk gevaarlijk zou kunnen zijn en moeten voortdurend dragen van een muilkorf, een stabiele variant van metaal en met een stevige gespen is een bijzonder veilig, maar iets duurder keuze.

Beste selectie in de winkels

Om het juiste model voor uw hond te kopen, moet u verder in de vakhandel, om te kijken naar de goederen ter plaatse. Als een muilkorf perfect moet overeenkomen met de snuit van elke hond, moet u advies in te winnen en laat uw hond liefst één keer de snuit proberen. Het beste wat je kunt zien door een professionele verkoper, zoals de snuit moet worden toegepast om te verzekeren dat perfect past en kan niet glijden uit de snuit van de hond.

Als u wilt een muilkorf te kopen op het internet, is het soms niet zo gemakkelijk om de juiste maat te kiezen. In dat geval kunt u zich laten leiden door het voorbeeld van rassen die zijn vermeld op vele modellen als een hulpmiddel om de selectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *