Tips voor de ontmoeting met andere honden tijdens het lopen

By | juni 10, 2015

Tips voor de ontmoeting met andere honden tijdens het lopen

Als u met uw hond voor een wandeling, je vaak tegenkomt andere honden.Om een ​​geschil te voorkomen of zelfs om te vechten, kunt u een aantal voorzorgsmaatregelen nemen.

Met een paar tips, de ontmoetingen tussen honden lopen er heel gevaarlijk uit - Foto: Shutterstock / Volodymyr Burdiak

U kent uw viervoeter zeer goed en waarschijnlijk weet hoe hij reageert wanneer het ontmoeten van andere honden – maar elk dier kan onvoorspelbaar zijn in bepaalde omstandigheden. Dus de dagelijkse wandeling en alles loopt af lichtjes wanneer ze tegenkomen andere honden, is het raadzaam om een ​​paar tips te observeren.

Ontmoeting met andere honden: Blijf kalm

Uw speciaal gedrag voert over in een handomdraai op uw hond. Als je reageert plotseling angstig, bang of zelfs paniek bij het ​​ondervinden van andere honden, zal uw hond dit opmerken. De manier hoe je jezelf te geven, draagt ​​over aan de gedrag van uw hond. Daarom verandering is niet gelijk aan de hectische straat, alleen maar omdat die over een andere hond. Laat de twee honden een vergadering en kijken – de meeste loopt van deze onschuldige, de twee zal snuiven en wellicht korte schors .

Ook nuttig is het principe van “Gelijke rechten voor iedereen”: Deze tip betekent concreet dat twee dieren dezelfde kansen te geven aan de communicatie. Als u problemen met andere honden die worden aangelijnd, moet u ook uw viervoetige vrienden mogelijk bij de lijn te nemen, of op zijn minst veilig leiden hem aan de voeten. Aangelijnde honden zijn beperkt in hun beweging en communicatie – ze kunnen voelen zich belegerd door freewheelen leeftijdsgenoten.

U beslist op een wandeling, welke weg te gaan

Het is belangrijk dat u duidelijke signalen te geven. Wanneer je je realiseert de wandeling die een ontmoeting met andere honden in de verkeerde richting, ze hebben om in te grijpen. Verzet zich tegen de vacht van uw hond is stijf tegelijk en misschien zelfs beginnen te grommen, is het tijd om te gaan. Voer rustig maar stevig in command “ Kom ! “ en verwijder ze uit de situatie. Als je te lang onzeker te kijken, kan er, in het ergste geval, om te vechten tussen de twee honden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *